Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pokud lidé odhodí odpad alespoň do kontejneru, i když netříděně, je to pořád lepší, než když odhazují odpadky po lese. Vždycky mě dokáže nadzvednout, když vidím v lese pohozenou PET láhev, nebo plechovku. Ti tzv. "turisté" mají dost sil na to, aby nápoj vynesli v batohu na túru, ale na to, aby prázdný obal snesli zpět, už jim síly nezbývají. A to už nemluvím o vyložených dobytcích, kteří vjedou autem na lesní cestu a odhodí do lesa celý pytel s odpadky, nebo ojeté pneumatiky, či jiný objemný odpad.

0 0
možnosti
JS

Nejprve píšete o tom, jak nás rodiče učili kultivovanému chování a vzápětí píšete, že hlavně ti starší jsou sobečtí a arogantní. To je poněkud v rozporu, nemyslíte?

Ve skutečnosti je nesmysl dělit lidi na zodpovědné a nezodpovědné podle věku. Zkuste se někdy projít kolem laviček na náměstích nebo v parcích velkých měst. Ty plechovky od coly a energetických nápojů, sáčky od hranolků a popcornu asi nebudou od těch "starších".

Nejrelevatnější údaje pocházejí od statistiků a ti jednoznačně říkají, že z hlediska třídění odpadu patří Česká republika k nejlepším zemím v Evropě.

Pokud si dá někdo k obědu zapečenou jitrnici nebo ovar s křenem, tak z toho rozhodně neplyne, že netřídí odpad nebo dokonce poškozuje přírodu.

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že starší jídlem plýtvají výrazně méně než mladí. Ještě byli zvyklí dělat to, co dneska mladí překvapeně objevují - chovat se úsporně a udrzitelně.

"Vy mladí" (když už se tak věkově vymezujete) byste to mohli umět taky i bez těch rádobyrevolučních globálních hnutí. Stačilo by zeptat se babičky.

6 0
možnosti
Foto

Já se domnívám, že hlavně Ti starší neprodukují tolik odpadu, jelikož všeobecně si víc váží věží, ještě umí nekupovat zbytečnosti.Co se týče jídla, tak tuplem...U popelnic nestojím abych čárkoval podle věku, ale mamince je 74, je hodně nemocná a třídí.

5 0
možnosti
SB

Kladný bod ode mne, tedy od člověka, který si s vámi oboustranně dává mnohem více bodů záporných než kladných.

Ale nehodnotím podle pisatele, nýbrž příspěvek od příspěvku. Tento váš příspěvek si kladný bod zaslouží.

0 0
možnosti
VF

To už je druhý článek, který tvrdí, že hlavně starší lidé netřídí odpad.

Možná místo tohoto ničím nepodloženého osočování zkuste raději obejít Váš dům a vyříkejte si to s těmi, kteří netřídí. To už ale není tak snadné, jako napsání článku.

2 0
možnosti
BG

Jestli je druhy, tak na tom asi neco bude.

0 1
možnosti
KK

Mám dojem, že žijete v nějakém ghetu.

U nás na vesnici žádný odpad není.

1 0
možnosti
Foto

Každý je holt doma jinde ;-)R^

0 0
možnosti
MG

Pratelsky: Ten odpad nás spis zaplavené, zahlcoval by pokud by ho bylo tolik, ze by nám už sahal přímo do úst a jícnu. Ahoj

0 0
možnosti
PN

P81e49t87r 32N19e80d77v27ě75d

25. 8. 2019 17:44

Zajímavý názor. Sice nechápu, že do tohoto tématu se dá zatáhnout Zeman, ale když mají lidé tu potřebu.....

Hlavně, že máte jasno, že starší lidé netřídí. Protože chodím venku se psem, vidím starší obyvatele , za ty léta už docela známé, jak chodí a rozhazují odpad do patřičných popelnic. Asi mají nějaký smysl pro povinnost. Zato omladina, která se v okolí střídá jak ponožky odhodí kde co, kam chce. A ještě o něco mladší generace, tak ta už zřejmě neví, na co jsou odpadkové koše. Takže asi tak.

7 0
možnosti
RB

Je zvláštní, že ČR patří ke špičce v třídění odpadu a to ne v Evropě, ale na světě.

1 0
možnosti
JV

J38i22r97i 33V16r53a42b68e94c

25. 8. 2019 18:43

No nevím, to snad bylo.

https://www.globalcitizen.org/de/content/best-and-worst-recyclers-in-the-world/

Německo je nás prvním místě, Česko není ani mezi prvními 5ti.

0 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Jsem fotbalový fanda s vytříbeným vkusem. Občas kafru do politiky, občas do věcí, které jsou pro většinu diskutujících tabu.

Seznam rubrik