Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč? Protože v té zemi vládne lenost. A ta velké části našinců vyhovuje.

Může někdo vysvětlit, proč země, která má nesmírné přírodní bohatství, spoustu volné plochy, moře atd. je přitom ekonomicky někde na ocase a životní úroveň podobná rozvojovým zemím?

1 0
možnosti

Asi nikdo, kdo zažil rok 68 v pojetí tehdejšího Sovětského svazu a dalších "přátel", nebude pociťovat lásku k Rusku, ale požadovat abychom z něj měli nepřítele i dnes a podněcovat válečnické nálady vůči němu, je opravdu příliš.

Kouřit v hospodě nesmím, policajti mě sledují na internetu, Francouzům platím nesmyslné částky za vodu, na fotovoltaiku padne už 46 mld. korun ročně, po Evropě se potulují statisíce lidí, o nichž nikdo nic neví - jen to, že nás moc rádi nemají a občas někoho oloupí, znásilní nebo zabijí.

Žádný Rusák mě tolik nestojí ani neohrožuje.

A za téhle situace bych se měl bát Ruska?

Já se bojím, ale politiků - těch bruselských a jejich českých nohsledů.

Co zase vymyslí a kolik to bude stát.

6 1
možnosti

J90i39r10i 14T67i78c55h24y

13. 8. 2019 16:29

Ackoli technologie a kultura prichazely do Ceskeho kralovstvi vetsinou ze zapadu, tedy hlavne z Nemecka, soucasne probihalo potlacovani a odnarodneni ceskeho naroda. Neni tedy s podivem, ze nekteri se nadejne, i kdyz snad mylne, ohlizeli po protivaze, tedy k panslavismu.

V soucesne dobe je dulezite nestavet se k situaci bud a nebo (byt vazalem zapadu nebo vychodu), ale mit pratelske vztahy a obchodovat se vsemi a podrzet si samostatne rozhodovani.

5 0
možnosti
Foto

Karel Havlíček Borovský byl původně velkým obdivovatelem Ruska a zastáncem myšlenky všeslovanské vzájemnosti. Po několikaletém pobytu v Rusku však zásadně změnil názor. Ačkoliv byl ostrým kritikem poměrů v tehdejším Rakouském císařství, došel Havlíček k závěru, že soužití s Ruskem ve společném státním celku by zdaleka nemohlo být tak idylické, jak si původně představoval a středoevropští Slované, tváří v tvář ruskému nebezpečí, mají podstatně větší šanci na svébytnost v rámci Rakouska.".. „... dosvědčiti mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a sobecky smýšlejí. To už jsou mi milejší Maďaři, kteří proti nám bojují otevřeně, než Rusové, přibližující se s jidášským polibkem, aby nás pak strčili do kapsy. Tito pánové počínají všude místo ruský říkati a psáti slovanský, aby pak místo slovanský zas také ruský říci mohli.“

4 2
možnosti
Foto

J76i98r59i 80C24i73z

13. 8. 2019 15:48

Prichylnost k východu a SSSR (dnes opet Rusko) začala v 19.stol nacionalismem a později ateismem u některých etnik. Katolické Polsko s hluboce věřícím obyvatelstvem nikdy nevidelo v Rusku žádný vzor, spíše naopak. Podobně se chovala Ukrajina, jenže byla příliš blízko nebezpečného souseda. Na “panslovanstvi” sázel nějaký Beneš, který jako představitele celého spolku viděl svého velkého přítele z Gruzie zvaného Stalin. Co taky od stalinisty čekat.

4 3
možnosti
Foto

Sám se tu Ruska dost často zastávám. Nedělám to z nějaké bezbřehé lásky či panslavismu. Jen mi vadí, že se Rusku nasazuje "psí hlava", třebaže jen dělá v menším to, co jiné velmoci. Tudíž žádná láska k Rusku, ale jen nechuť nechat se sebou orat.

8 3
možnosti
Foto

Rusku se nasazuje "psí hlava", "cccc" Kdybyste si něco o Rusku přečetl, třeba Dějiny Ruska

2 4
možnosti
Foto

I24v19a72n 38M64a41r27e11k

13. 8. 2019 14:59

Jsem rád, že jsem podle vašich kritérií "lůza" R^[>-]

4 0
možnosti

:-).......co nám tím chtěl básník, (fotbalový fanda), říci ? Asi si stojím na kabelu ! ;-D;-D;-D

2 0
možnosti

J50o91s69e35f 76N13i10k91l

13. 8. 2019 14:12

..."a Kefalín, co si predstavujete pod týmto pojmom lůza"...

4 0
možnosti

Zrovna včera jsem někde viděl tabulku oblíbenosti jednotlivých zemí u Čechů a překvapilo mě, že je Rusko poměrně vysoko na žebříčku...

1 0
možnosti
Foto

já si pamatuji, že bylo dole.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS